четврток, 24 декември 2009

Негативци во Arkham Asylum 2

Неодамна дебитираше трејлерот за продолжението за критички возвишуваната игра Batman: Arkham Asylum, покрај тој успех продолжението беше очекувано. Меѓутоа овој трејлер најавува повеќе работи кои не се очигледни. Освен тоа што знаеме дека Arkham е преместен во Gothman и Gotham е во анархија вметнати се повеќе работи за тоа кој ќе се појави.

Ideal Hardware е првиот знак на кој налетуваме ова е можеви знак за Jervis Tech а.к.а. Тhe Mad Hatter.

На ѕидовите на улиците има залепено постери од Uncle Sam кој е оштетен на левата страна давајќи ни хинт за Two-Face.

Во позадината можеме да забележиме жолто зелен банер кој можеби кажува дека и Robin ќе се појави во играта.

Потоа ќе го забележиме е Iceberg Lounge, кој е елитен ресторан во Gotham и служи како "легален" бизнис на Oswald Cobblepot a.k.a. The Penguin.

Насроти Iceberg Lounge е убаво скриена но сепак видлива црна мачка на противпожарниот излез, која е очигледен знак за Catwoman.

Наредната најава се буквите SIONIS, Roman Sionis e вистинско име на Black Mask.


И на крај јасно видливи ги имаме Joker и Harley Quinn. Меѓутоа не заборавајте на трите различни краја на првата игра кои сугерират дека Scarecrow, Killer Croc и Bane се на слобода.

1 коментар:

Љубиша рече...

Kudos за сликите со банерче ;)